party

http://www.youtube.com/watch?v=N9pbY3HysqI


videoblogg!

pussss!

svettas ihjäl idag. videoblogg kommer snart!!

Sommarvärme i London!

Hej hej! Lina här.
Idag har det varit en riktig hetta här i London, ca.27 grader, vilket är otroligt när vi snart går in i oktober månad.
Vi tog oss en härlig powerwalk denna förmiddag och Emma som hade extra energi fick även joggat lite. Det var verkligen underbart och hade det funnits något hav eller sjö i närheten så hade vi nog bägge hoppat i:). Efter det fick vi tvättat lite, vilket dock är ganska dyrt  här, typ 15 kronor för en maskin och likså för torktumlaren så det blir en del i längden. Men men, skönt att ha det i huset i alla fall. Vi hade planerat att hinna med massa innnan skolan idag, men vet inte vart tiden tog vägen. I vilket fall så började skolan först kl 18 idag med en lektion i The Role of the Manager och därefter ett seminarium som skulle varat till nio men hon släppte oss halv. Det känns lite ovant att ha en kvällskurs då ingen av oss är vana vid det, men det gick bra ändå och lärarna verkar toppen.
I morgon är vi lediga, åtminstone från lektioner men har lite homeworks to do och sen inviger vi helgen med boat party imorgon kväll med alla utbytesstudenter, det ska bli riktigt skoj.Good night and sleep tight!


Emma stretchar ut ordentligt!

Jag posar

Emma joggar uphill

Jag kramar ett träd eller nåt!

Emma is making the planking!

Ett par skor står uppstaplade mitt i gatan såhär, skumt eller?

Jag är redo för skolan

.....and so is Emma!



Sån här blir man efter en heldag i skolan


It´s been a long day..

Hej alla glada! Lina här.
Idag har varit en lång dag, började skolan klockan 10 med ett seminarium i Human Resource Management (HRM). Det var väldigt nervöst, då vi blev indelade i smågrupper och skulle diskutera olika faktorer kring HRM som vi sedan skulle presentera. Jag kände mig som ett frågetecken i början kan jag säga men sen kändes det lite bättre. Det kommer att bli den tuffaste kursen i höst men förhoppningsvis väldigt lärorik och bra att ha med på sitt CV. Efter det fick jag springa till nästa lektion som var i Work Psychology, som Emma och jag hade tillsammans. Vi läser samma kurser men är indelade i olika seminariegrupper i dessa två. Denna kurs kändes lättare och det var skönt med termer som jag hört tidigare. Här fick jag sen 30 minuters mellanrum vilket var behövligt, så jag och Emma tog en snabblunch på skolans café. Därefter klockan 13 hade jag seminarium i Work Psychology där jag inte kände någon och fick presentera mig inför gruppen, men det gick bra. I denna grupp var vi många utbytesstudenter vilket kändes ganska skönt då vi ligger på lite jämnare nivå. Vi fick även här skriva en kort uppsats för att läraren ska kunna se vilken nivå vi ligger på i engelska. Sen fick jag äntligen en håltimma på 1.30h och kunde varva ner lite. Fick dock köpa kurslitteratur för 1000 kr och skriva ut ytterligare dokument som behövs inför imorgon. Avslutningsvis hade vi en lektion i HRM med en lärarinna som verkar mindre entusiastisk så det var nästan att jag somnade. Jag hoppas att hon hade en dålig dag bara för annars känns denna kurs mindre kul och dessutom då det kommer att vara den  den mest krävande och tuffaste.
Det var denna skoldag det, vi slutade vid 17 och sen har Emma och jag lagat middag och även städat köket ordentligt då det är vår vecka att ansvara över det.

Nu blir det serier och chill resten av kvällen kan jag säga. Ciao ciao!

Plugg

Emma här! Blev en riktig rivstart med skolan idag, har trillat in föreläsningsmaterial och kurslitteratur på vår internethemsida så nu är det bara att sätta igång! Hade ju en föreläsning idag, Cultural differences. Kursen kommer nog bli både givande och intressant så det skall bli skoj, förövrigt var skolan lite sådär. Fin fasad men ganska sliten byggnad. Dock verkade anställda som vi träffade väldigt trevliga. Jag fortsatte på min otursväg med pengar, skrev ut papper idag till olika föreläsningar för 6x priset på en sida bara för att jag valde färgskrivaren. Så adjööss med de 200 kronorna istället för typ 40 spänn. Orkar inte ens bry mig längre, men ifrågasätter vad denna klumpighet kommer ifrån?? sån här har jag aldrig varit tidigare. Hursomhelst, det var jäkligt krångligt för två blondiner att få igång verksamheten mellan datorn och skrivaren idag. Lina skrek frågor tvärs över datasalen i frustration när hon inte fick ordning, och där stod vi nere i en datorsal lokaliserad i en källare, två blondiner och hemtama andra studenter.  Är ni ens förvånade längre? Kändes lite gangstas paradise över skolan hehe, fast på ett bra sätt! Så att skriva ut tog aningens lång tid idag...

Nu har vi varit iväg på eftermiddagen, fixat ärenden, promenerat och handlat mat på ASDA. Ska ägna kvällen åt att läsa på lite plugg inför morgondagen som består av 4 föreläsningar 10-17.30. Gotta love those tuesdays!


First day of school

Nu är det dags att dra till skolan! På måndagar kommer vi läsa Cultural differences and people management! Skall bli spännande! Woop woop! förövrigt första dagen med mulet väder men det kanske spricker upp senare... ciao!

Italian food with our roomies

Hello everyone! Lina här..
Idag har varit en riktigt chill dag vilket har varit behövligt efter en ruschig vecka med massa nya intryck. Jag är dessutom krasslig, har åkt på en förkyldning som följt med mig i veckan men hoppas att den ska ge med sig nu.
Kvällen igår spenderade vi med våra roomies, Tanja och Hanna (tyskorna). Vi tog oss till Covent garden och försökte hitta ett ställe att käka på. Vi gick runt ett tag och det var verkligen smockat med människor på gatorna. Det är inte så lätt att veta vart man ska gå nu i början heller, men efter ett tag hittade vi en italiensk restaurant som låg typ i Soho. Det var ett helt okej ställe med tanke på priserna. Efter det så tog vi oss vidare med tunnelbanan till Baker st, för det är närmare oss, och gick till en mysig pub där. Vi var alla ganska trötta så det blev ingen sen kväll, var hemma halv 12, men verkligen jättetrevligt. Vi har turen att hamna med så gulliga tjejer i vår korridor.
När vi kom hem så upptäckte först Emma att hennes dörr var olåst och likaså min plus att lyset var på. Jag är hundra på att jag låste, vilket Emma såg och jag bad t.o.m Tanja att känna en extra ggn på min dörr innan vi gick hemifrån. Danskan Stine öppnade sin dörr när vi alla var i korridoren och hon sa - tack gode gud för att ni är hemma. Hon hade hört massa ljud såsom knackningar och att dörrar öppnats, men inte sett någon eller hört något prat då hon tittat ut tre ggr. Läskigt eller hur? Hursom helst så sov vi alla ganska dåligt inatt tack vare det, men vi har idag vart nere och sagt till i receptionen och han skulle ta detta med sin manager imorgon. Vi får hoppas att detta inte upprepar sig då vi vill känna oss trygga här.

Imorgon börjar skolan så då är det slut på semestern. Det känns kul men också nervöst:) Hoppas er helg vart toppen, massa kramar!












Oopsie daisy!

Som Hugh Grant sa när han flörtade med Julia Roberts i filmen Notting Hill. Emma här idag! Igår åkte jag och Lina till Notting Hill. Pratade för mycket och glömde hoppa av tåget på rätt station dit så det blev en liten omväg för vår del. Är inte alltför förvånade när något sådant händer oss, eftersom det inträffar ganska ofta numera. Kom iallafall fram till Portobello road marknaden som den kallas, lördagsmarknaden i Notting Hill. Vi var inte de enda där kan man säga! Gatan som fortsatte många kvarter var full med människor och små stånd längs med vägkanterna där man kunde köpa allt möjligt! Jag och Lina hade såklart inga kontanter, och de tog inga kort så vi tänkte att det blev en billig dag. Tog en fika och satt i solskenet lagom nöjda! Marknaden hade allt från smycken, pälsar, skor, väskor, antika saker till mat och grönsaker. Hittade slutligen en bankomat och efter det innehöll även vår dag lite shopping! Köpte ett par riktigt nice skor för 10 pund, ca 111 kr. Kap!

Hade en riktigt härlig dag och det ser ut som att solen kommer vara med oss i nästa vecka också! Idag är det runt 20 grader i Wembley och riktigt varmt och härligt!!


Notting Hill

Emma här! Dagen har spenderats i Notting Hill, strålande väder! Mer uppdatering om det imorgon! Nu ska vi dra till Soho och äta ute med korridorstjejerna! Trevlig lördag!

Fick låna Donut. En boll som gör att man får sådan här piffig frilla!


"Crazy, Stupid, Love"

Lina här..Hello alla läsare som troligtvis sover nu eller är ute och partar loss denna fredagskväll!
Idag har vi haft underbart väder här i Wembley, rena sensommarväder. Emma och jag började dagen med en powerwalk i bara kortärmat och vi hittade en ny runda som var riktigt fin med massa charmiga hus up on the hills.
Efter det fick vi städat våra rum och fixat lite. Det blev även en runda till ASDA för typ fjärde gånngen denna veckan och fick handlat lite , we love ASDA:). Det blev sedan lite chill hemma med Skype bland annat, helt sjukt var bra det är, känns ju som att man umgås fast på avstånd:)

Vid halv 7 så var vi nerbjudna till våra vänner på första våningen, Emilia, Åsa och Jennie och även deras roomie som också pluggar i Halmstad annars, Malin. Vi lagade tacos och hade mycket trevligt. Dock blev Emma och jag inte så långvariga då vi planerat in bio, som började 20.45. Vi tog biografen som bara ligger en tunnelbanastation ifrån oss på Finchley road. Det blev filmen "Crazy, Stupid, Love". Den var riktigt bra om man nu gillar romatiska komedier vill säga, som både Emma och jag gör. Sen var ju Ryan Gosling med och han gjorde filmen, behöver jag säga mer:). Nu blir det att försöka sova för imorgon ska vi ta oss till Notting Hill är planen. So sleep well!


Min kärlek

Hej, Emma här. Hela kvällen ägnades åt att sitta i telefon, på msn, skype för att prata ikapp sig. Är helt slut nu, älskar att ha lite egentid så den försvann kan man ju säga. Nu ska jag varva ner lite, men ikväll har iallafall Daniel bokat sin andra resa hit! Så han kommer både i november och i december över nyår! Kändes ju som att vi ville fira ihop första året och sen tar vi sällskap hem ihop. Kan ju inte bli bättre! Men som sagt, vila var det. Lååång dag idag. Sov gott alla därute!


Emma och Lina svarar!

 

Postat av: linn

Kan du inte berätta lite mer hur man går tillväga om man vill läsa en termin på Westminster? Pris, förmedling osv? Och hur gick det till att få rum i er fina studentbostad? Vad kostar det i månaden för ett singelrum?
Hoppas ni kan svara för jag funderar på flytta till London också! :)

2011-09-22 @ 11:07:32

Svar: Hej Linn! Vi hade chans till utbytestermin genom vår utbildning i Halmstad. Så vi tog kontakt med personen som har hand om utbytesstudenter. Sedan skötte hon all kontakt med Westminster, så det slapp vi göra själva. Vi betalade ca 13 000 för terminsavgiften, dock rabatterat då vår skola har avtal med Westminster. Sedan betalade vi ca 31 000 kr för boendet per person. För 16 veckor ingår allt och du har ett rum med eget badrum. Vi tog kontakt med Victoria Hall accommodation, går att googla på. Lycka till!


Postat av: Zandra

Heeej! Vart ligger det supermarket? vi har typ letat överallt efter ett billigt supermarket. har bara varit på tesco och M&S. Vore kul med ngt annat med :)

2011-09-22 @ 03:37:19
URL: http://londonbaabyy.blogg.se/

Svar: Hej Zandra! ASDA ligger i Wembley, ca 10 minuter från Wembley Central!


Postat av: The one n only - Mr Russin

Hallå tjejerna!
Skäms nästan att man inte hörde av sig innan ni stack, men va fasen...ni hade säkert fullt upp ändå :) Inget är som vanligt nu när ni är väck :( Vem fixar film liksom? Vem står nu för skönhet i gängt? Förvirringen är total :D hoppas ni har det super båda två. Pouss på er

2011-09-21 @ 15:06:47

Svar: Hej Mr Russin! När det gäller svar på dina frågor hänvisar jag dig vänligen till Poolia eller möjligtvis söktjänsten Google. Alternativt vänlistan på din Facebook. Vi kommer sakna dig massor men lovar att ställa till med film när vi är tillbaka!


Postat av: Li

Vad är det ni ska plugga.? Hoppas ni får det fint.!

2011-09-13 @ 10:13:58
URL: http://lithesupercat.blogg.se/

Svar: Hej Li! Vi ska läsa 4 olika kurser. Human resource management, Work Psychology, Cultural differences and people management och The Role of the manager.

 


Lite mer shopping..

Hej, Lina här!
Nu är Emma och jag precis hemkomna från dagens vistelse i stan. Vi ligger nu utslagan på varsitt rum, det blir långa promenader här vilket är bra men det tar också på krafterna:). Idag blev det också shopping på Oxford st och fick också bytt ett par plagg som vi inte var nöjda med, men kom hem med nytt så känns bra:). Det blev en lunch på en mysig tvärgata, vet dock ej namnet, men gott och tvårätters till bra pris. Därefter traskade vi till vårt lilla möte med skolan och kollade av så att allt stämde med kurser och diverse. Vi hade turen att Emma och jag fick ta det på samma gång annars hade vi fått vänta två timmar då Emma egentligen skulle haft sitt. Nu blir det lite vila här. Have a good one!

Dagens bilder:



Roomies

Hej, Emma här!
Har precis kommit tillbaka till rummet efter en riktigt trevlig kväll med tjejerna i korridoren! Tyskorna stod för matlagningen denna gången och det blev en god ratatouille! Innan maten fyllde vi också i hela inventeringslistan för köket och hallen, imorgon skall jag och Lina fixa rummen. Det görs främst för att man inte ska bli ersättningskyldig för något man inte själv haft sönder eller skadat antar jag! Känns skönt att vi redan trivs så bra ihop eftersom vi springer på varandra i köket varje dag. Nu blir det skype med Daniel! Ett måste varje dag :)

Inventeringslistan



Tanja och Lina



Hanna




Lina, Hanna, Tanja och Stine!

En dag i Soho

Hallå! Emma här!

Idag har vi haft en riktigt skön dag! När vi vaknade imorse var det ganska mulet här i Wembley så vi gick en powerwalk på en timme, såg en massa gulliga hus denna gången. Vi tog oss även till ASDA där vi handlade lite mat och jag fick köpt mig en förlängningssladd då jag enbart hade ett vägguttag brevid sängen och under skrivbordet. Kändes inte som de ultimata platserna för att fixa håret på, så nu har jag 6 m och 2 meter på plattången så kan sitta på toa och fixa håret nu i princip då sladden räcker i hela rummet haha.

När vi kom tillbaka gjorde vi oss iordning och gjorde lunch. ASDA har en helt otroligt fräsch grönsaks-och fruktavdelning. Kan gå där hur länge som helst! Billigt är det också! Så idag blev det omelett med massa olika grönsaker. Med tanke på att ASDA är en billig supermarketkedja här i England är jag nu övertygad om att den övervikt som uppstår bland engelsmän enbart består av lathet att köpa rätt mat. För nyttig mat är billig här måste jag säga! Hursomhelst...

Vi planerade ju att åka in till SOHO idag. Satte oss på metron och åkte i princip och hoppades på att komma fram rätt, vilket vi gjorde. Spenderade ca 3 timmar i Soho och Covent garden. Hittade urmysiga cafeér, matställen, roliga butiker och byggnader. Det var verkligen ett ställe att bli kär i direkt. Tog oss en fika gjorde vi och sen kikade vi mest runt. Mycket trevligt! Gick in i en i.d Bare Essentials butik och träffade på en svensk tjej som jobbade där, hon var supertrevlig och gav oss massa tips! (Har glömt hälften nu) Men är riktigt pepp på vad denna hösten har att erbjuda.

Förövrigt fortsätter olyckan med mig och mobiltelefonen, den påladdningen jag fick köpa för jag hade kastat kvittot häromdagen är redan slut, då jag inte är van att ha knapplås på telefonen ringde den ett samtal i väskan och nu är kontot tomt. Såååå drygt. Men men, man lär sig något nytt varje dag.

Vi har även mött Londons första duvor nu. Lina har en extrem skräck för fåglar och det är så jäkla roligt. Idag i China Town försökte hon putta bort några på gatan med sin väska. Jag sa till henne att va roligt det måste se ut att hon är värsta uppklädda blondinen och jagar duvor med väskan, väcker lätt uppmärksamhet! och då sa en förbipasserande man "scared of pigeons?" till henne. Aja, som sagt. Uppseendeväckande. Lovar att filma henne när vi kommer till Leicester Square, där ska det tydligen vara hundratals tama duvor. Kommer bli såååå roligt!

Nu ska vi strax äta middag med korridorstjejerna. Ska bli spännande att se vad för mat de lagat. Lyx att få komma till ett serverat bord! Ha de!

HAHA

Lina

Emma

China Town


SOHO

Nu ska vi försöka leta oss in till SOHO, skall bli intressant att se hur det går. Nya kläder på så nu drar vi! Ikväll blir det middag med tjejerna i vår korridor, ska bli kul! Hare gött


Blogg.se

Ser att vi hamnade på förstasidan på Blogg.se! Gud så roligt! Hej alla nya läsare!


Två blondiner på vift..

Hello, Lina här!
Jag kan börja med att säga att av det lilla jag sett av London så älskar jag det redan. Så kommer inte gå någon nöd på mig här om man säger så.
Igår var en äventyrlig dag! Emma och jag började med en powerwalk efter frukosten, vilket var i ett industriområde, inte den finaste rundan men liknar den vi går i Halmstad, så kändes som hemma. Vi utmärkte oss fint då vi i princip hade likadan outfin (rosa/svart).  Vi handlade sen på ASDA och gjorde oss lite lunch innan vi begav oss in mot centrala London. Vi tyckte det gick väldigt smidigt, ca 10 min sen var vi på Baker st. Därefter gick det lite fel. Vi skulle ta oss till vår introduktion inför denna skoltermin, vilket tog oss en timmas walk, men vi fick se nästan hela Oxford st, vilket var häpnadsväckande:) Jag tror vi frågade ca. 8 personer om vägen och vi ramlade in på målinjen exakt kl 4 då det började. Vi som gjort oss fina kom dit ganska så slitna efter den mer eller mindre springande promenaden mitt i all ruschning på Londons gator. Alla utbytesstudenter var där och vi fick sitta och lyssna på introt i ca. 1&1/2 h. Vi drog oss sen tillbaka till vårt boende tillsammans med våra andra vänner från klassen hemma, Emilia, Åsa och Jennie. Dagen innan hade vi köpt kontantkort till våra mobiler som vi trodde inte fungerade och gick därför upp till den lilla affären igen och frågade varför den inte laddats på med fem pund som den skulle. Jag lade fram kvittot och han skakade lite lätt på huvudet och sa att koden fanns på kvittot som vi var tvunga att ringa och fylla på själva, daah kunde han inte sagt det innan då?. För Emma hade ju kastat sitt kvitto och när vi sa det så skrattade han åt oss och skvallrade till sin andra kollega. Jaja, inte lätt att veta, vi såg bra duma ut kan ja säga:)
Idag har vi haft en heldag på stan och vi hittade fint idag kan jag säga. Det blev en runda på Oxford st igen men än lungare sådan då vi nu hade tid att gå in i affärer. Jag och Emma blev helt extas inne på Forever 21 och gick loss där. Vi båda kände att vi kommit till heaven:) Efter den shoppingen var vi tvyunga att ta en break och vi hamnade på ett coolt sushi ställe där det bara var att sätta oss ner, så rullade det fram småtallrikar runt hela bordet och det var bara att välja och vraka vilka man ville ha. Efter det fick vi invigt Starbucks med en kaffe. Sen hade vi samlat energi för Primark. -OMG var detta ställe sant, så billigt och det gick verkligen att hitta fynd så även här gick vi loss. Båda är grymt nöjda och ni lär se några outfits bilder framöver:). Nu är vi hemma och har precis käkat lite och snart ska jag ta mig över till Emma för filmkväll, det tar på en att shoppa kan jag lova men gud va kul det är. Jag har kommit helt rätt!
Emma på vår powerwalk utanför vår byggnad
Emma på vår powerwalk utanför vår byggnad!

Asda!


Emma & jag på tunnelbanan på väg till introduktionen.

En glad Emma fast att vi är lite vilse

Emmas first time at Forever 21!

Sushi place!

Jag på Starbucks!


Jag inne på Topshop



Sneak peek

I just love my new blouse.

Lite bilder!

Lina på Heathrow airport

Vårt kök med utsikt över Wembley Stadium

Lina shoppar täcken på supermarketen ASAD

Vårt studentboende!

Vår korridor. Längst ner ligger köksdörren

Wembley Stadium

Lina var shoppingsugen!

Marknaden!

Vårt hus! Flashigast i hela Wembley!!

Prototyp av köken här! samt badrum och sovrum. Vårat är ganska lika förutom andra färgskalor.





Första dagen i Wembley!!!

Hej allihopa! Emma här!

Just nu ligger både jag och Lina i varsin säng här på boendet och klockan är 9.00. Igår hade vi en riktigt bra dag med massa fixande! Vi möttes på Landvetter vid 6.30, planet gick vid åtta tiden för att ta oss hit till England. Allt flöt på smidigt och bra på flyggplatsen Heathrow, tog en smoothie och väntade på vår förbeställda taxi. Efter någon timme möttes vi av en snubbe som höll upp en skylt med våra namn så det var precis som i filmer.

Vi kom till Wembley efter kanske 30-45 minuter, ingen aning för vi babblade så mycket i baksätet. Vi kom fram till vårt boende som är en helt nybyggd fantastisk byggnad. Vi checkade in oss och vi var inte dem enda som flyttade in. Detta boende har precis slagit upp sina portar så allting är sprillans nytt!!! Personalen i 24 timmars öppet receptionen var verkligen jättetrevliga och tillmötesgående. Vi fick våra rumsnycklar, hamnade som tur var i samma korridor och åkte upp för att ställa in väskorna. Vi bor på våning 3 av 20, hade varit riktigt coolt att bo högre upp men vi är ändå väldigt nöjda!

En korridor består av 5 rum och ett kök. Hur många korridorer det finns på varje våning vet jag inte exakt men skulle gissa på typ 10 stycken. Så med andra ord är det måånga studenter som kommer bo här i höst. Rummen var allt vi förväntade oss och är absolut värda priset. Plasten satt kvar på sängmadrassen osv så allt är nytt. Köket är superfräscht med utsikt över Wembley stadium. Vi ser även Wembley stadium perfekt från våra rumsfönster, det ligger bara 5 min bort.

SÅ när vi kastat in alla saker gick vi iväg till en stor supermarket som heter ASDA. Mycket billigt och där fanns verkligen allt. I Wembley är majoriteten indier och det märkes, så nu är det snarare vi som sticker ut med vår bleka hy haha. Vi handlade frukost, annat pill, galgar och duntäcken för det var vi tvugna att fixa själva. Ni skulle sett oss när vi kånkade hem allt! Som två packåsnor! Men som tur är ligger affären bara 10 min bort.

Efter vi lastat in allt tog vi en välbehövlig lunch på Mcdonalds såklart, det ligger 5 min från vårt boende. Vi bor också två min från busstationen och tunnelbanan. 5 minuter bort ligger Wembley park så där tog vi oss en runda igår på en stor marknad de hade. Kändes som vi surrade runt i Thailand med alla småstånd, och vi fick prutat till oss några adaptrar. Efter några långa turer som jag inte orkar gå in på fick vi även köpt oss internetkablar och simkort med engelskt nr som vi tyvärr inte riktigt vet hur de fungerar.

Hela eftermiddagen igår plockade vi upp saker i rummen, städade av såklart. Sprang emellan varandras dörrar haha varenda gång vi lärde oss något nytt om lägenheten. Tvättade våra nya lakan, vi var tvugna att köpa nya som passade kuddar och täcken storleksmässigt. Senare på kvällen tog vi en kvällsmat i vårt nya kök och snackade med våra andra rumskamrater. Två tyska tjejer som verkar jättetrevliga, så vi inventerade köket ihop. Vi ska även inventera våra rum i dagarna så det är ordning och reda på detta stället. Den 5 personen som bor här har vi inte träffat med eftersom det är ganska lyhört här tror jag att jag hörde dem tala igår och det verkade som det var en tjej från Danmark. Det återstår att se! Jag och Lina däckade vid 21-22 tiden igår och nu är det dags för oss att sätta lite fart här. Med andra ord äta frukost! Återkommer lite senare med bilder från gårdagen!!


Kramar Emma

It´s time..

Lina här..
Jag tänkte att det var nu dags för mig att visa att jag faktiskt existerar och tänkte härmed inviga bloggen:)
Nu är det inte långt kvar tills vi beger oss mot den stora staden,  om 19 h bestämt lyfter planet. Weiii säger jag på den, ska bli så galet spännande och kul. Det har vart full rulle nu igår och även denna dagen blir det full fart, packning, ärenden, umgås med vänner och familj osv. men packningen börjar äntligen arta sig. Det gäller att vikten inte stiger över dock men det återstår att se när jag lite senare tänkte väga dem.


Tycker själv att det ser ganska så bra ut, dock är inte allt i än så kanske blir att få packa om lite, yeah yeah det löser sig:)

Jag trodde att jag skulle känna mer resenerver och nervösitet än vad jag just nu gör, vet inte om det är bra eller dåligt? :P Men tror det är för att jag nu är så taggad på att bara få komma iväg och verkar ha det mesta under kontroll ( tror jag i alla fall), haha. Det lär dock inte bli så mycket sömn inatt men det gör inget för är så excited! Nu ska jag snart iväg för att möta Frida och Emelie och fixa dem sista ärendena. Nästa gång jag skriver så befinner jag mig i London. Jag säger bara London here we come :)

See ya soon!


Bebiskiss, fika, alkisar och packning

Hallojsan ja, Emma här igen japp. Lite tjötigt kanske? Lina kommer göra entré med pompa och ståt känner jag på mig här när man minst anar, så bara att hålla utkik!

Kan säga att resfebern börjat ta över mig nu. Drömmer mycket konstigt på nätterna och igår var jag helt apatisk och uträttade inget större i resesammanhang. Är lite allmänt stressad med andra ord. Nu har jag precis slängt ihop allt jag ska ha med mig, har dock inte testat att få i det i väskorna än, vilket jag skall prova nu är det tänkt. Ville bara ta en paus och säga hej till er!

Idag har Seth och Terra varit här! Seth var så go och glad och skrattade och pratade mestadels, tills han kissade ner mig, precis som för några veckor sen. Den lilla busungen. Har även hunnit med en hejdå fika med Annika som kommer ploppa ut sin bebis när jag är i England, hängde med Emelie nere i parken, tjötade om allt möjligt och kollade på alkisarna. Har varit lagom disträ och haft tankarna någonhelt annanstans än där de bör vara.

Men nu är allt klappat och klart för avfärd skulle man kunna säga. Alla viktiga papper osv är fixat, det enda jag måste göra är att meddela SAS om att jag har extra bagage med mig men deras hemsida verkar ligga nere, sjukt störande... så får väl ha kvar den punkten på min todo-list.

Nu ska jag återgå till mitt packande, imorgon bär det av till Göteborg och Daniel så vi hörs kanske på lördag! Annars hörs vi i England nästa gång!

Ber om ursäkt för något dålig svenska i detta inlägg, orkar faktiskt inte ens koncentrera mig. :)

Hemma hos mig just nu

Tur att man inte är helt dum i huvudet iallafall

Emma här.
En frustrerad sådan idag.

Har precis suttit efter 30 minuters väntetid till ICA banken och fått konstaterat att de här med säkerhetssystem är så jävla krångligt ibland rent ut sagt. Trodde jag var helt tappad idag när jag pratade med Lina om säkerhetsdosor till ICA bankens bankkort, då jag inte fått något på posten. Började fundera på om jag vart helt senil de senaste veckorna, känns ganska troligt just nu fem dagar innan avresa. Hursomhelst så har jag tydligen enligt ICA mottagit dessa nödvändigheter för 4 år sedan och uppenbarligen, smart som man är, slängt det. Vilket fall innebär detta att de pga säkerhetsskäl vägrar skicka nya grejer till min adress i Uddevalla utan skickar det vägen om Halmstad istället, detta kanske inte är så komplicerat men det känns JÄKLIGT ONÖDIGT!!! (har inte ätit på 6 timmar så har lågt blodsocker så ber om förväg i ursäkt för ett argt blogginlägg). Det har iallafall löst sig, på så vis att om inte grejerna hinner från Halmstad till Uddevalla får vi bara vidarebefodra det till England. Känns miljövänligt och bra. Men nu ska jag släppa det...

Annat frustrationsmoment idag har varit att jag inte hittade mitt pass. Här började jag känna mig helt tappad i asfalt på riktigt. Letade och letade och LETADE överallt, eftersom jag bott här i 2 veckor finns det inte överdrivet många ställen att hinna tappa bort ett pass på. Så jäkla typiskt, rensade verkligen överallt idag och slutligen hittade jag det i datorväskan av en sjuk anledning. Varför där av alla ställen? Nu är det som tur återfunnet och ett mindre problem.

I övrigt har dagen ägnats åt att bocka av saker på "to-do" listan och snacka på Heytell med Lina. Om ni inte vet vad Heytell är så är det en app, som att skicka sms fast man pratar istället. Lina är så otroligt underhållande att lyssna på då hon pratar med väldigt monoton och artikulär röst haha. Har gjort lite småsaker idag som att fixa utskrifter av alla stipendieansökningar jag ska hinna (?!?!) få klart i dagarna, sen grejat med annat tjejigt som att sortera alla smycken i olika påsar efter ringar, halsband osv, färgat ögonbryn och även tvättat sminkborstarna. Allt sånt viktigt inför en kursstart i England hahaha. Har även ätit lunch med faster idag och hälsat på farfar som ligger på hem. Passade på att önska både God jul och Gott nytt år innan jag gick vilket han tyckte var väldigt roligt.

Nu eftersom passet är återfunnet och regnet öser ner ute skall jag och mamma ägna kvällen åt Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Jag skall försöka sänka min puls, som inte beror på resfeber, möjligtvis stress inför resan. Mamma frågade precis om vi ska åka till stan för att "se om det är översvämning överallt"!!!!! Någon gillar stormen iallafall!

Höres la imorgon igen! Ciao!

Kände mig ungefär såhär glad idag när jag pratade med ICA.


Det här med packning och andra små tankar såhär lite i förväg!

Emma här.

Hallojsan! Tänkte lite smått inleda början på denna hösten nu. En liten tjuvstart skulle man kunna kalla det. Mest för att jag är lite pirripirri på vad som komma skall! Nu är det nämligen bara 6 dagar kvar tills jag och Lina sitter på planet! 6 dagar! Woho! Jag är väldigt förväntansfull och känner inte ett uns av resfeber än. Inget alls faktiskt... det känns ju inte heller riktigt normalt eller? har spenderat hela helgen hos Daniel i Göteborg och när jag var där kunde jag känna lite MAJJ GADD!!!! jag kommer sakna ihjäl mig efter han typ! sen såg vi en film där de dansade på en bar på en nattklubb och då blev jag pepp igen och informerade honom att jag och Lina minsann kommer vara sådana i höst. Dansa på barer!

Satte mig på tåget imorse hem till Uddevalla och tänkte att jag skulle styra upp en packningslista. Lina verkar ha sådan stenkoll på vad man bör ta med sig att jag kände att jag inte ville vara sämre. Började punkta ner.. kläder, toalettsaker, iphoneladdare, dator. Japp. Det var det. Kort lista för 4 månader. Så jag hoppas på att jag ska komma på lite fler saker, för nu sitter jag här hemma och känner att jäklar! 6 dagar på mig att packa är ju MEEGALÅNG tid. Så jag får återkomma med hur packningsbiten flyter på. Lär väl skriva i ren panik på lördag om inte annat.

Nu ska jag ta tag i att söka lite stipendier, bara för att man byter studieland är vi fortfarande studenter. Studenter med bättre shoppingmöjligheter skulle man kunna säga. Livsfarligt.

På återseende...

Jag köpte en webkamera inför denna hösttermin, rädslan för att folk ska glömma hur jag ser ut är.. obeskrivlig.

RSS 2.0