Falling away from me

Emma här! Då vart det måndag igen, sex veckor avklarade. Tiden går så sjukt fort, kan inte fatta! Tur att vi har iaf lite mer än två månader kvar här! Ikväll hade jag, Lina och Stine tacoskväll här i bygget, förövrigt har vi varit ganska trötta idag. Emelie har åkt hem igen och verkade vart väldigt nöjd med sin vistelse så det var kul!
Nu har vi två veckor innan vi får besök tre helger i rad både jag och Lina, så det blir nog intensivt! Men väldigt roligt såklart!

Tänkte berätta lite om vår helg, Lina skrev ju lite igår. I lördags var vi på förfest här i bygget, bara svenskar. Och vi svenskar festar nog hårdare än någon annan kultur vi stött på här, helt galet får jag säga. Planerna blev helt ändrade när vi kom till stan och det vart lite struligt ett tag men det slutade med att jag, Stine, Lina och Emelie åker cykeltaxi genom halva stan för att dundra in på ett uteställe där alla andra var, vi hade bara tappat bort dem på vägen. Stället hette Salvador och var nice så det blev en lyckad kväll!

Vi var mindre pigga i söndags men åkte ändå iväg hela tjejgänget till Camden Market som var megastor! Så dit ska vi lätt ta oss igen när vi är lite piggare, men det var trevligt ändå. Vi alla tog som sagt fisk pedikyr vilket var minst sagt spännande, sen åt vi lite och kollade runt lite så det var en riktigt skön söndag.

Idag har vi varit inne på föreläsning i skolan, imorgon är det dags att starta igång med HRM uppsatsen och plugga på Work Psychology provet, inte en lugn stund här inte!


Camden Market


Heldag med sightseeing!

Hellosan! Lina här.
Idag har vi trots baksmällan spenderat flera timmar på Camden market. Grymt stor marknad med massa kul, den bästa hittills som jag vart på här. Vi var 7 tjejer som var där och hade en mycket trevlig dag och fick även testat på fisk pedikyr. Det var en upplevelse och blev en fin scen då vi tjejer tjöt och var bra rädda för de små fiskarna som åt av våra fötter, haha.

Igår var Emelie och jag på Westfield shopping mall, ett riktigt bra sådant med alla affärer, allt ifrån Prada till H&M och åt även jättegod mexican food. På kvällen var vi inbjudna på Halloweenfest här på Victoria Hall, ca 25 pers, nästan bara svenskar. Vi hade så kul och sen blev det utgång med. En mycket lyckad kväll som var helt galen, vi svenskar är ju kända för att kunna festa på bra och vi levde upp väl till det, mer än så behöver jag nog inte säga:)


Här kommer lite bilder från i fredags när Emelie och jag gjorde London runt. En riktigt bra dag med fint väder och vi var ute hela dagen i 10h. Vi gick hur mycket som helst vilket var väldigt härligt och vi fick sett Big Ben, London Eye, Tower of London, Swiss RE tower (gurkan),Piccadilly Circus, Tragalgar Square, China town, Soho, Regent st m.m. Även några från gårdagen på shoppingmallet, de andra bilderna från kvällen och dagens kommer senare.





























Massa shopping...

Hej bloggen! Lina här.

Igår anlände Emelie här i underbara London, tidigt på morgonen. Emma, jag och hon tog oss en liten sväng till Oxford st, närmare bestämt 8h spenderade vi där. Vi började på Primark där vi alla gick loss, det är ju så billigt och många fynd kan göras. Därefter vandrade vi uppåt och tog affär efter affär, till skillnad från Sverige så är affärerna sjukt stora här att man kan spendera flera timmar bara i en, så inte undra på att det tar tid. Ni kan ju tänka er själva tre girls i dessa affärer som vill kolla på allt och dessutom Emelie som var helt lyrisk och hade kommit till heaven, precis som Emma och jag kände i börja.
Vi tog oss en lunch på en jättemysig italiensk restaurang för ovanlghetens skull som låg på en tvärgata från Oxford. Efter ytterligare några affärer så dog vi alla mer eller mindre, herre gud att det kan vara så tufft att shoppa. Svullna fötter, värk i axlar, armar you name it. Till nästa gång får vi ha tre starka män med oss som kan bära allt:) Men i alla fall så hade vi en superbradag och när vi kom hem sådär runt halv 7, började vi mannekänga men våra nya plagg. Det blev lite allt möjligt för oss alla och Emelie är grymt nöjd som kommer hem med en ny höstgarderob.
Trots att vi var helt slut igår så sadlade Emelie och jag om och tillsammans med Stine tog vi oss till Covent garden för ett par glas. Det blev en pub och Sophies igen där Emma och jag var för ett tag sen. Det blev ingen sen kväll då vi ville med sista tunnelbanan som gick halv 1. En mycket lyckad dag och kväll.

Idag lyser solen igen och jag ska ta med Emelie på lite sightseeing. Ha en underbar fredag!
Kramar














Hooofffmaestrooowoohooo!!!

Määäään. Va dåliga ni var på att skriva vilka som läser! Av våra 60 läsare (woho) var det tre som presenterade sig! Så oartigt =P Emma här. Jag är dööötröött.

Idag har vi haft heldag i skolan och jag tycker att det har varit jättekul! Har varit pigg hela dagen och känner att ja verkligen kommit in i pluggmode nu, på engelskt vis. Fick en ny kompis som jag bytte nr med haha. Lina hade också fått en ny vän haha. Jaja, skoldagen var bra! När vi kom hem snörade jag på mig löparskorna och sprang och hade mig upp och ner för mina 19 våningar i huset några gånger. Såg ut som jag skulle explodera när ja kom tillbaka till rummet. Men det är ju perfa med trappträning när man inte har ett gym till hands. Var helt svimfärdig när jag skulle äta, hade inte ätit på ett långt tag innan så får väl skylla mig själv.

Jag och Lina har precis bokat biljetter till Hoffmaestro som ska spela på en klubb här i december! Imorgon ska vi boka biljetter till Sverige - England matchen i nov här på Wembley. Ska bli fett nice! Nu ska ja läsa lite bloggar och se på serier. Ha skypedate med Daniel määä såklart. Aja, ha det fint alla ni anonyma läsare därute ;)


Vilka är ni?

Igår såg vi filmen Whats your number, en skön film som man inte behövde tänka så mycket kring och den fick avsluta vår dag. Idag har vi GIS, Guided independent study day i Cultural Differences vilket innebär att vi är lediga från föreläsning och seminarium men dagen kommer ändå ägnas åt plugg. Därför undrar vi ;

Vilka är ni som läser bloggen?

Det vore kul att veta eftersom vi har en del läsare men få kommentarer.

Lämna gärna en kommentar!

Skriv gärna också om det är något ni undrar över eller vill fråga om angående att bo här!


We need to talk about Kevin.

Emma här.

Igår åkte jag och Lina till Finchley Road för att gå på bio. Vi tänkte sett Contagion men den var helt utsåld vilket gjorde att vi tog en chansning på We need to talk about Kevin. Innan bion tog vi oss en kaffe på Starbucks. Biografen ligger i ett center med lite alla möjliga restauranger, jag och Lina gick självklart upp och ner för huvudgatan letandes efter ett Starbucks när vi till sist gav upp och gick tillbaka till centret. Givetvis låg det ett Starbucks där, inte var vi förvånade. Typiskt oss.

Det enda jag kan säga om filmen är SE DEN. Jag och Lina var nog yngst i hela biosalongen så vi undrade var det va för film vi hamnat på. Men den var så otroligt stark, obehaglig och satte sig verkligen kvar i huvudet så vi diskuterade den hela vägen hem.  Jag vet inte riktigt mer hur jag ska beskriva den, det var absolut ingen blodig thriller utan mer en psykologiskt jobbig film som fick oss att vrida oss i stolarna under hela filmen. När hela biosalongen drar efter andan i slutet av filmen vet man att folk var precis lika fängslade som vi. . Den var iallafall otroligt sevärd så vi kan verkligen rekommendera den. Sällan en film sitter kvar i huvudet dagarna efter och man försöker bara förstå och bli av med den obehaliga känslan som satt sig. Här är ett par recensioner jag hittade av boken, det framgår tydligt även av författaren själv att filmen blev lika bra som boken.

”We need to talk about Kevin är en ohygglig bok som bränner i händerna av dessa bägge förbjudenheter: att 'modra' utan ögonbindlar och att mörda med öppna ögon. Njutbar att läsa blott eftersom den är så iskallt och osentimentalt skarpskriven”, skrev Nina Lekander i Expressen.

Kevins massaker är skickligt genomförd, den vittnar om både intelligens och uthållighet. Lionel Shriver har skrivit en sorgesång över vår tid, en märklig dödsfuga som repetitivt använder samma basgång. 'Vi måste prata om Kevin' är en av de stora romanerna i vår tid”, skrev Kristian Lundberg i Helsingborgs Dagblad.

Idag har vi gått en promenad i Wembley Park, där hade vi inte varit tidigare. En mysig liten park med lekplats, fotbolls och tennisplaner. Mycket folk i rörelse och springande ekorrar så det var mysigt. Nu verkar det vara lite drag på stadiumet, igår tror vi att vi hörde Metallica spela, kan dock varit ett coverband. Men det hördes tydligt iallafall! Nu blir det plugg resten av dagen! Kram och hej

 


Jack the Ripper

Emma här! Längesen jag var här nu! I veckan som gått har jag varit förkyld så var hemma från skolan både måndag och tisdag, sådär roligt. I onsdags var jag iallafall tillbaka! I torsdags var det dags att sätta igång med en tentauppgift i Role of the manager så det satt vi mest med hela dagen både jag och Lina. På kvällen hade tyskorna bjudit hit de två svenska killarna från Halmstad vi lärt känna, sen var även två av våra tjejklasskamrater som pluggar här som vi går i samma klass som hemma i sverie (Åsa och Jennie) här, så alla hängde i köket och förfestade lite innan ett collegeparty i Harrow som hette Black and Yellow. Jag var dock inte med under kvällen för jag kände mig fortfarande förkyld och hängig så det kändes mindre smart att gå ut och festa då.

Igår, fredag skrev jag klart min uppgift iallafall och hoppas på att min kära syster vill korrigeringsläsa den, alltid lite ovanligt att skriva på engelska. Vid 18 tiden igår åkte vi och korridorstjejerna Tanja, Hanna och Stine till Aldgate för att gå på Jack the Ripper tour. Det var en turistrundvandring runt i området med guide så man fick höra om morden och se vart det hade ägt rum. Det var spännande och intressant, framförallt för att det finns så många teorier kring det hela då man inte vet vem Jack the Ripper var. Vi var ca 30 st turister. Kallt var det också haha, vi är välsignade med fint väder här får jag säga men det börjar allt bli kallare på kvällarna. Vi var tillbaka i Wembley Park vid 22 tiden och avslutade med en lyxig middag på Mcdonalds haha.

Idag har jag och Lina varit ute på en härlig lång powerwalk. Solen skiner nästan varje dag så det är bara att tacka och ta emot. Efter den gick vi till ASDA och handlade mat, vilket som vanligt tar lång tid för oss. Vi gillar shopping vad det än gäller helt enkelt haha. Nu ska vi sätta igång och plugga igen och dagen lär ägnas åt plugg. Kvällen avslutas med bio på Finchley Road, vi ska se Contagion. Den verkar väldigt bra och spännande så vi får se! Trevlig helg!

Hanna, Stine och Lina

Jag

Lina och Stine

Guiden med gruppen

En av de charmigaste sakerna med London är att när man går ut och tar en öl är det

helt normalt att stå ute på gatan och socialisera sig och dricka. Så här är halva puben

utanför kan man säga haha.

Hanna och Tanja

Jag och Hanna


One week..

Hej bloggen!Lina här..

Det har inte hänt så värst mycket här denna vecka. Jag har varit i skolan långa dagar mån och tis och lilla Emma har vart hemma och vart sjuk tyvärr. Men nu börjar hon återhämta sig som tur är. Jag tog mig ut i morse på en poweralk, det börjar verkligen bli kyligare här nu, ca 10grader, men solen är framme vilket är skönt. Jag är rädd för att när det väl börjar regna här, lär det väl inte sluta med tanke på vår tur hittills med vädret.
Nu sitter jag och försöker få pluggat lite här hemma men går sådär, skype är roligare som vanligt:). Vi börjar ju inte förens 18.00 idag och slutar 21.00, jag är sådär förtjust i kvällskurser, men tur det bara är en sådan i veckan.

Dags att ta tag i plugget igen och skriva på mina rapporter som måste vara klara om en vecka, för då kommer min kära Emelie på besök. Det ska bli så kuuuul och jag har gjort upp en nice plan för oss! Längtar :)


Emelie

Koko club!!

Hello! Lina här..

Idag är både jag och Emma ganska så trötta efter en hård utekväll. Vi åkte på förfest till Nottting Hill med våra klasskompisar och hem till några som med kommer från Halmstad som vi lärt känna här. De bor tre tjejer och två killar i en lägenhet och de bjöd in till förfest igår. Det var mycket trevligt, vi var ca. 12 pers sammanlagt, bara svenskar för ovanlighetens skull:). Därefter blev det taxi till Camden town där nattklubben Koko ligger. Helt grymt ställe med flera våningar och band som spelade, Rusko - Jahova bland annat som tydligen är ganska stora här i UK. Det kändes som att vi var på konsert och stod på en av balkongerna med utsikt över hela dansgolvet och dansade loss. Ett riktigt bra ställe som lätt kommer att besökas igen. Det stängde kl 3 så då blev det taxi hem efter mycket lyckad kväll!

Trots att jag vart lite små trött idag så hakade jag på Åsa och Jennie till Brick Lane Market. Jag tyckte inte dem hade så mycket kul där men det var trevligt att bara strosa runt och höjdpunkten var maten. De hade olika matstånd med indiskt, thailändskt, kinesiskt, mogoliskt, turkiskt mm. Supergott och lite charmigt då vi fick sitta på en trottoar och äta. Kändes lite som att vi befann oss i Indien.

Ikväll blir det film, Emma har mobbat mig så länge nu för att jag inte hade sett Ice Age och Shrek, så i fredags blev det ju då Ice Age och idag ska jag ge mig på Shrek:)

Tyvärr hade varken Emma eller jag kamera igår vilket är bra tråkigt, men här kommer lite bilder från idag.
Kram på er!!


Så här såg det ut på Koko, bild tagen från internet:)



Jag och Jennie

Åsa och Jennie


Jennie

Trängsel!


Dålig motivation

Emma här.

Solen skiner idag och det är riktigt fint väder trots att det börjat bli lite kyligare. Vi har trots allt 15 grader men man får helt klart klä på sig mycket mer nu. Igår var vi lite halvsega hela dagen, pluggade och slappade. Kvällen tillbringade vi hemma tillsammans med Stine. Vi gjorde tacos och hade filmkväll. Lina fick äntligen sett Ice Age för första gången medans jag och Stine sett filmen flertalet gånger var. Vi såg även en mysig film som hette Flipped.

Idag har vi varit på ASDA och handlat middag för helgen. Idag blir det köttbullar och potatis som jag skall laga, och imorgon ska Lina göra någon form av kycklinggryta. Har ingen motivation till att plugga alls idag, är trött och lite småförkyld så kommer inte till ro alls.

Ikväll ska vi ut med våra klasskompisar från Halmstad. Dock har vi ingen aning om än hur upplägget ser ut, men det blir säkert bra! Någon bild kommer säkert senare också, men de har Lina just nu. Ha en trevlig helg!




Fika som slutade på nattklubb!!

Hej hej, Lina här.

Kvällen igår blev inte som planerat men lyckad! Som sagt så tog Emma och jag oss in till Covent Garden och promenerade runt där en sväng. Vi hittade massa trevliga gator som absolut måste besökas igen. Tillslut hittade vi ett  Costa café i alla fall där vi tog en kaffe och den efterlängtade hallon med vitchoklad muffinsen, supergod:). Efter att vi fikat så kom Emma med den fina idén att ta ett glas rött och jag som inte var svårövertalad hakade självklart på idén. Vi gick till Sofie´s, en bar/restuarng som verkligen kan rekommenderas. Mycket trevlig personal och fint ställe. Det blev inte bara ett glas rött utan även en drink och därefter hamnade vi på en British bub där vi slog på stort och tog ett glas champange, why not liksom! Som att det var nog där, åh nej nej, då kände vi ju oss lite på G och hittade två jättetrevliga vakter som vi pratade med ganska länge och de rekommenderade varmt kluppen Roadhouse. Där blev det jägerbombs, sambuca och sen dansade vi loss. Även ett liveband hade dem som var ganska så bra, i alla fall så länge dem körde låtar vi kände igen:). En mycket lyckad kväll som var så spontan den bara kunde bli. Dock tog vi bussen hem som tog oss 1.20h så kom hem först kl 3 och bussen i sig gick väl an men att stå två blondiner och vänta en halv timma i Wembley central mitt inatten, kändes sådär säkert, så det gör vi inte om.

Idag ska det pluggas och promeneras sen blir det en väldigt lugn kväll med filmmys.
Ha en trevlig fredagskväll ni med. Kram på er!!



På cafét

Berry Me








Fika!!

Hello bloggen, Lina här!
Nu äntligen ska Emma och jag göra något trevligt som en fika i Soho. Känns som vi inte gjort annat än att plugga på senaste så ska bli nice att komma ut:)

Så hej så länge!

Inge vidare pigg!

Hej! Emma här. Igen. Eller Emma Marty som de skrivit in mig som här på Victoria Hall. Marie är mitt andranamn och uppenbarligen har de omvandlat det till en enklare variant av mitt efternamn haha. Men nu ska detta vara korrigerat då jag inte fick någon post hit haha.

Idag har jag och Lina varit ute på en morgonpowerwalk på en timme här i området, hade lagt upp kort om jag orkat men det gör jag inte så ni får föreställa er. Avslutade promenaden med att shoppa lax på Lidl. Vi hade inte ätit fisk på tre veckor så kände att det var dags.

Väl här hemma har vi mest pluggat under dagen, gjorde som sagt lax till middag. Åkte till skolan vid 17.30 för kvällsföreläsningarna. Vi var på lektionen båda två med jag åkte hem efter det, kände inte att seminariet skulle ge så mycket för jag har läst så mycket i förväg om det och dessutom känner jag mig lite hängig. Typ förkyld och febrig. Hoppas verligen inte att jag håller på att dra på mig en förkylning nu, men alla i vår korridor har varit sjuka och förkylda utom jag och Tanja så det hade inte förvånat mig.

Så Lina är iallafall kvar i skolan någon timme till och jag ska ta mig en alvedon och krypa ner i sängen. Imorgon har vi storslagna planer! Nämligen en fika på stan! Det ni!! Haha

Another day in paradise (school)

Emma här. En typisk dag här i London

Klockan ringde 7.30 imorse, var sjuuukligt trött. Dags att börja förbereda mig för skoldagen. Varje morgon brukar starta med frukost i vårt kök, utsikt a´la Wembley Stadium (kan inte sägas många gånger nog). Oftast är vi där själva på morgonen vilket är sköööönt, inte alla gånger man vill börja dagen med att konversera artighetsfraser på engelska när man helst av allt hellre somnar om i frukostyoghurten. Sen brukar jag och Lina göra oss iordning, man hör alltid henne blåsa håret ut i korridoren när man går förbi, vi chattar på morgonen på MSN fast vi bor 2 rum från varandra. Frågar diverse saker som kläder, skolböcker, om det är varmt ute osv. Sen brukar Lina skriva till mig "jag är klar nu" för hon är alltid klar före mig. Kanske inget som förvånar er som känner mig. Imorse stod hon exempelvis utanför min dörr och bankade, "Emma vi blir sena nu", en fras som jag också hört tidigare i mitt liv några gånger haha. Idag hann vi inte med det snabba tåget till skolan (12 min) vilket innebar att vi fick stå typ 20 min på tåget till skolan, inte heller detta har så bra inverkan på morgonhumöret.

När vi kommer fram till skolan får vi dra våra passerkort för att komma in, man kommer inte in utan att ha ett sådant nämligen. Vi önskade varandra lycka till och jag for iväg till seminarium i Work Psychology och Lina iväg på sitt HRM. Efter en och en halv timme möttes vi upp i salen där Work Psychology lektionen skulle hållas. Jag brukar hålla en plats till Lina så vi får sitta brevid varandra för lärarna har en förmåga att hålla kvar en, och eftersom lektionerna slutar och börjar samtidigt i detta land kan det bli lite stressigt. Idag hade vi en föreläsning om stress, kändes som en upprepning på förra årets kurser. Men läraren är härlig! Xanthy heter hon och hon är min seminarieledare. Svårt att fastställa ålder, kanske oväsentligt. Men hon e en go dam säger jag då.

Mellan 12.30-13.00 hade vi lunchrast, iallafall Lina. Då satte vi oss i cafeterian och direkt får man känslan av att sitta i en high school film. Folk spelar biljard, MTV spelas på tvn och vi äter våra hemmagjorda mackor vi förberett innan. Lina rusade iväg till sitt nästa seminarium i Work Psychology, vi har nämligen våra kurser tvärtom och jag hade själv håltimma till 14.30. Jag gick till bibliotekets tysta avdelning och spenderade tiden med att läsa 50 sid bok "En dag". Otroligt avslappnande att bara ta en paus mitt i dagen.

Klockan 14.30 gick Lina på sin håltimme och jag masade mig bort till mitt HRM seminarium med en klump i magen. Lärarinnan, som jag glömde namnet på precis är inte trevlig. Alls. Önskar jag hade en bild på henne. Hon ser ut som att hon skulle behöva något som fick henne att slappna av litegranna. Hon ser så bitsk ut, typ 30 år. Långt blont hår, bryter på eng då hon är polack. Och jag undrar vad vill hon mig för ont?? Ingen vågar fråga något, hennes ögon lyser ut över de få som inte hoppat av seminariegruppen än. Hon är tamigtusan en av de svåraste lärarna jag mött under mina snart 4 år på högskola. Ärligt talat så är hon faktiskt jättesvår att förstå sig på men orkar inte ens gå in på ämnet mer än jag gjort nu.

Klockan 16.00 möttes jag och Lina igen för lektion i HRM med ovanstående lärare. Vi led av tristess av hennes monotona monolog till klockan var 17 och då sprang vi nästan till tunnelbanan för att slippa vara kvar på skolområdet. Det jobbiga är att HRM är otroligt intressant, men väldigt svårt för oss som inte läst det innan. Och att hon står och läser innantill i boken på föreläsningarna gör inte saken bättre. Hon är inte uppmuntrande för fem öre utan det känns som att hon vill lägga oss alla i samma brasa och tända på. Nästan.

På vägen hem pratade vi mest om A, hur hungriga vi var och B hur kissenödiga vi var. Denna konversation varade i ca 20 minuter upprepandes tills vi kom hem och kastade oss över gårdagens rester (spagetti och köttfärssås som Lina lagat) och åt tills vi storknade. Sen diskade vi och stod och pratade megalänge. Efter det kom Stine och vi hejade på henne och bestämde oss för att se film med henne ikväll. SÅ nu är Lina ute och går och här sitter jag, har ont i mitt knä så hoppar promenaden. Ikväll blir det Morning Glory. Efter det lär väl Lina skypa med Emelie eller Frida i vanlig ordning. Jag skypar med Daniel och läser mina 25 bloggar.

Ungefär ser en typisk SKOLdag ut för oss! :)

Monday I' m in love

Hejhej! Emma här! Nerkrupen i sängen haha och fick mig ett impulsryck att skriva några rader. Igår pluggade vi mest hela dagen, faktiskt hela dagen. Lina fick även tvättat men det var så fullt i tvättstugan så jag orkade faktiskt inte bry mig om att vänta. Idag har vi som vanligt på måndagar varit i skolan hela dagen, såg en film om kulturskillnader på föreläsningen och sen diskuterades detta i seminariegrupperna på eftermiddagen, mellan detta slog vi ihjäl några timmar i biblioteket pluggandes.

När vi kom hem vid 18 tiden satte jag igång med min tvätt och frugan satte igång med middagen! Härligt att få komma till ett serverat bord! Något som verkligen fungerar är våra matrutiner. Turas om att laga mat och ingen av oss upplever svårigheter att göra samma mat som hemma, billigt tycker vi också att det är. Jag är mest lite irriterad ibland på den sega utvecklingen av laktorfria produkter vilket innebär att vi bara har mjölk att utgå ifrån. Men hittills har det funkat bra. Fick som sagt kört mina maskiner, vi räknade ut att det kommer kosta ca 700 kr per man att tvätta under tiden vi är här. Roliga pengar, not! En kille i tvättstugan frågade mig vilket program man bör tvätta en färgtvätt på, han trodde inte på mina rekommendationer om 40 grader utan skulle ringa sin mamma istället haha. Så vissa har nog precis flugit ur boet.

Ikväll fick jag ialllfall även städat hela rummet och badrummet och bytt lakan osv så nu känns allt top notch :)

Kan tillägga att  vårt boende är något av ett fuskboende, man märker hela tiden saker som är sönder och inte fungerar. Allra senast är att inga element funkar i något av rummen i vår korridor. Ganska drygt att behöva anmäla såna saker hela tiden. Annars trivs vi som sagt väldigt bra!

Har även skypat med Daniel ikväll, 5 veckor kvar tills han kommer hit! Längtar! Nu blir det Desperate Housewifes innan jag somnar, heldag i skolan imorgon! Kram

En bild på mig från biblioteket idag, lagom pigg!

Det blir inte alltid som man tänkt sig!

Hello hello! Lina här.
Tänkte att det var dags för lite update här på bloggen!
Som ni förstått så har vi ganska mycket plugg och har inte tid att bara springa runt på äventyr men igår eftermiddag efter att ha pluggat under dagen så åkte Emma, jag och Stine in till Oxford st. och shoppade. Det var verkligen trevligt. Det finns så mycket att man blir helt lyrisk, men jag tyglade mig bra igår och det blev bara en blus, skärp, läppglans och mascara. Emma fick stå för den stora påsen:) Även i torsdags fick vi shoppat lite på Primark, på den som ligger nära oss. Den är dock inte lika bra som den på Oxford men betydligt lugnare och dessutom med gångasvtånd. Vi avslutade kvällen igår med en italiensk restaurang på Regent st, där vi åt tre rätters och ett glas rött. Det kan ju låta väldigt lyxigt men dit går vi inte igen. Förrätten var okej men Risotton som jag beställde in med kyckling var inte klar, då kycklingen var rå inuti. Fyy kan jag säga, för hade redan hunnit äta två bitar, men peppar peppar så har jag klarat mig från magsjuka. Som kompensation fick vi alla tre efterrätt som vi fick be om då vi tyckte att vi skulle få något för att vi inte fick äta ihop då de fick laga om min mat. Mycket dålig service på den restaurangen så inget att rekommendera. I vilket fall så var vi nöjda med vår shopping och kväll.

Oturen fortsätter då jag idag vaknar upp med en väldigt svullen kind och smärta kring visdomstanden. Den började spöka för en vecka sedan men så gick det över efter att sköljt med Corsodyl några dagar men idag var det värre än värst. Emma så söt som hon är, hängde på mig till läkarmottagningen och då det är lördag och mycket är stängt fick vi ta oss en bit med buss. Vi väntade i ca. 1.15h innan det var min tur och jag blev välbemött av en brittisk kvinnlig läkare och fick utskrivet antibiotika i alla fall. Tack gode Gud för det. Nu hoppas jag bara att detta blir bra, för just nu ser det ut som någon tryckt en potatis i munnen på mig.

Planen idag var egentligen en rejäl utgång med pup och sen VIP bord och gästlista på en nattklubb som en vän till mig hade styrt upp som är här ifrån, det kändes väldigt surt att få tacka nej till detta men som tur är har vi några månader kvar så ska nog hinna ta igen det. Istället fick Emma och jag veckohandlat och styrde upp en filmkväll så vi hade det väldigt mysigt ändå. Det är tur att man inte är ensam i sådana här lägen. Stor kram till Emma som ställt upp på mig denna dag!


Emma och Stina på väg mot Primark

Stor påse och mellan

..och jag med den lilla påsen

Shoppingdag nr två



Stine och Emma på restaurangen

Moi

Fann min bil på gatan idag:)

Bilder från förra veckans utflykt, Hyde Park, Big Ben och Buckingham Palace i 30 grader!









Väldigt kär/ Obegripligt ensam

Är namnet på världens bästa låt just nu! Med Linnea Henriksson, finns på Spotify. Emma här idag! Tänkte skriva lite snabbt här idag!
Jag och Lina har precis kommit hem från en powerwalk runt Wembley Stadium. Varje gång vi är ute och går hittar vi en ny väg och detta var en härlig runda. Oktobervädret har kommit med besked! Vinden är superkall och nu är det mer mulet än soligt ute men vi får vara glada för solen vi fick i förra veckan iallafall.

Jag tänkte jag skulle berätta lite snabbt hur våra veckor kommer se ut numera. Som ni vet så går vi i skolan på måndagar, tisdagar och onsdagar. Varje kurs har en föreläsning och ett seminarium per vecka.

Så på måndagar har vi Cultural differences föreläsning + seminarium
Tisdagar har vi Work Psychology och Human Resourse management (HRM), två föreläsningar + 2 seminarium
Onsdagar har vi kvällsföreläsning i The Role of the manager och läser en föreläsning och ett seminarium.

Tempot här är helt annorlunda än hemma
, varje vecka ska ha vi läst totalt sett ca 12-14 kap i kurserna, även förbereda 4 seminarium i veckan. Det är jättespännande kurser och absolut roligt! Men samtidigt en omställning till vad vi är vana vid och att arbeta i både detta höga tempo och på ett annorlunda språk.

Varje kurs har två tentamensmoment fördelade på 40% och 60& värde eller 50%- 50% eller 30%-70. Detta innebär att vi har totalt 8 stycken s k tentor med olika värde, alltså olika stora.

Detta innebär att vi skriver nästan 2 tentor i varje kurs. Alltså 8 tentor, varav några är så kallade in-class test, alltså en mindre tenta i klassrum, eller så är det uppsats. Detta gör vi på tre månader totalt, 4 kurser parallelt. Alla kurser känns relativt enkla att klara men HRM har vi aldrig läst tidigare så det är verkligen bambi på hal is och det kommer ta lite tid innan man greppar det ämnet, förhoppningsvis innan vi skriver tentorna hehe.

Om två veckor är det dags för de första inlämningarna.
Därav blir det lite sämre uppdatering på bloggen ibland. För vi har så otroligt mycket plugg att stå i på veckodagarna men ska försöka bli bättre att uppdatera helgerna.

Så nu ska jag strax sätta igång att läsa, har tio kap kvar att läsa till måndag, samt förbereda 4 seminarium. GOD! Men tänk va smarta vi skall bli!! Frågor på detta ?

Idag ska vi dra in till stan i eftermiddag när vi pluggat klart, och eftersom det är fredag tänkte vi nog äta middag ute. Hoppas allt rullar på därhemma för er!

Kram och hej!


Bad update

Vi är ledsna för dålig uppdatering här på bloggen. Skolan har tagit överhanden men här kommer en kort resumé.

Fredag. Bakfulla. Upptäckte att det fanns ett centrum i Wembley. Åt Pizza och sov.
Lördag. Svettig dag i Hyde Park! Spanade även in Buckingham Palace, Big Ben och Trefalgar sq. Allt detta i 30 graders värme. Men underbar dag var det. Kvällen tillbringade jag, Emma här hemma. (Rim) och Lina var ute på fest med 30 andra svenskar! Skojsigt!
Söndag. Vi var på Wembley Market i värmen och spanade runt. Pluggade lite.
Måndag. Plugg
Tisdag. Plugg
Idag. Plugg
Imorgon har vi ett litet liv igen och då kommer bilder!
Puss på er!


Här kommer lill-bilden på Lina

Fortsättning bilder från torsdagskvällen...

Tower Bridge

Våra roomies

 

Finns en hel del andra bilder som vi kan kalla obloggvänliga :)


Hello

Såg att videobloggen var totalkass i kvalitén, de var ju hur trist som helst! Emma här idag och idag vill jag säga grattis!!!! till min mamma som fyller år idag! Woho! trist att du inte kan få en födelsedagskram men väl, en hälsning här iallafall! Har varit lite kass uppdatering så jag tänkte fylla i lite snabbt, vi är nämligen på väg ut här snart.

I torsdags hade vi Boat Party för alla utbytesstudenter. Med det menas att vi allihopa förtärde alkohol på en båt som åkte över The Themps. Det var helt otroligt fint och vi fick sett London Eye, Big Ben och andra kända byggnader från vattnet. Solen stekte vidare och vi hade bara kjolar på oss, inte ens strumpbyxor behövdes! Båtturen var jättetrevlig och slut redan 21 vilket förde oss vidare till Soho och där vart det party för hela ställen. Helt galet uteliv här!

Igår var vi mer eller mindre döda men lyckades på en promenad upptäck Wembley Park, även Wembley Centrum som vi inte varit i tidigare. Solen fortsätter leverera här i England med nästan 30 grader, varmaste sedan 1985 går ryktet! Så vill önska alla trevlig helg! Nu drar jag och Lina in och göttar oss i Hyde Park!










Fler bilder kommer i eftermiddag! Hinner nämligen inte lägga upp fler nu! Ciao

RSS 2.0