Är så glaaad!

I sommar ska jag på Bruce Springsteen på Ullevi!!! Woohoo! Blev ett jäkla slitande för biljetter men det var värt mödan! /Emma!


Ursäkta frånvaron

Hej hopp. Emma här, nu är vi minsann inne på slutspurten, exakt 5 veckor kvar här. Hur fort går inte tiden??
I helgen hade jag mamma, Åsa och Daniel på besök, förvirrande nog för er som inte vet så heter både bror och pojkvän Daniel men detta inlägg handlar alltså om bror Daniel hehe... Hursom!

I torsdags anlände dem vid 18 tiden och vi checkade in på ett jättemysigt hotell i Bayswater, tog oss sedan till Oxford Circus och åt middag på Vapiano!

I fredags gick vi på Oxford Street och shoppade loss, kvällen bestod av restaurangbesök och musikalen "Phantom of the Opera" Jag gillade den men Daniel somnade hepp!

I lördags promenerade vi till Notting Hill så att de fick kollat in Portobello Market, efter det trallade vi runt mest överallt i stan, kollade in de klassiska sevärdheterna, var i Covent Garden, Soho, Westminster Abbey, London Eye, Big Ben, fick spanat in hemliga polisens högkvarter MI6 vilket var rätt cool, avslutade kvällen med pub!

I söndags var vi på vift hela dagen, pubbesök, strosade runt i Sloane Square som var ett riktigt rikt område med flashiga butiker och de senaste bilarna! Avslutade dagen i Piccadilly Circus på ett väldigt mysigt fik! Sen hann vi med ett och annat besök på pubar och fik osv. Orkar inte riktigt redogöra faktiskt haha.

Nu är det dags att lägga in slutspurten i skolan, vi är på Week 10 nu och Week 12 avslutas tre kurser, alltså 3 tentor om 2 veckor så bara att bita i det sura! Ha de gött!!

Westminster Abbey

MI6



Första advent!

Hej på er! Lina här.
Hoppas ni har en mysig dag där hemma med julmys och ljusstakar på första advent. I detta hem är det ingen julstämning alls, så sterilt det kan bli då vi inte ens får ha tända ljus i byggnaden, men ska nog se till få en mysig dag ändå:).
Helgen här har vart riktitgt bra hittills. Som jag skrev i förra inlägget skulle jag och Stine även på fredagen till sallongen för att bli uppstylade och fotade. Det var riktigt kul, att bara låta någon annan fixa ens hår, makeup och naglar var lyxigt och sen posa framför kameran. Vi gjorde det bara för en kul grej, så köpte inte några bilder då det kostade väldigt mycket, men vi fick en var i alla fall. Efter det mötte vi upp Åsa, Emila, Malin, Rebecca och Emelie för middag på Vapiano. Sen tog vi oss till en pub vid Piccadilly och tog ett par glas innan vi sen avslutade kvällen på Zoo Bar. En mycket lyckad kväll och vi var hemma runt halv 5.
Igår var det bara till att upp och hoppa vid 10, bra trött kan jag säga men en dusch och kaffe fick en att piggna till:). Jag plus resten av gänget åkte till Greenwich med en turistfärja från London bridge, mycket trevligt och sen mötte vi upp ytterligare tre svenskar och vi åt lunch på en charmig brittisk pub. Vi promenerade sen runt den mysiga stadsdelen, kollade på någon liten marknad och avslutade med ett café. Det tog oss sen 1 och 1/2 h hem med tunnelbana och tåg då många stationer var avstängda, då var tröttheten ordentligt nådd. Kvällen avslutade vi med indisk takeaway och film nere hos Åsa & Co.
Idag ska det pluggas och promeneras i det soliga vädret.
Trevlig första advent på er!
kramar





















Frisören..

Hej bloggen! Lina här..

Nu har jag precis kommit hem från frisören och lagat middag med Stine. Emma har ju flyttat ut denna helgen för att bo med sin familj inne i stan, så jag får klara mig själv i fyra dagar, herre gud så länge har vi inte vart ifrån varandra på över 2mån, får se hur detta går:).
Jag blev i alla fall nöjd hos frissan, kan säga att när det kommer till mittt hår så är jag väldigt rädd att låta vem som helst klippa och färga det, så var väldigt tydlig med hur jag ville ha det. Haha de tyckte säkert jag var asjobbig, men jag blev nöjd och det är huvudsaken:). Både Stine och jag var där och fixade oss, Stine blev också jättefin, hon blev t.om med klippt av en svenska. Veckan har vart bra i övrigt, då jag fått godkänt på tre av tre tentor vilket känns hur skönt som helst, att få bra feedback på det man gör så man vet hur man ligger till, då det ändå är på engelska och ett annat sätt att plugga på. Både Emma och jag har klarat oss bra och på två st fick vi exakt samma marks, hehe lite lustigt.

Ikväll blir det film "The Help" med Stine och imorgon nalkas plugg igen men på eftermiddagen ska Stine och jag till salongen vi var på idag och bli stylade, naglar, make-up, hårstyling och sen photos. Ska bli riktigt kul att få vara modell för en dag;) Därefter ska vi ut och käka och puba lite, blir nog en bra fredag.
Ha det fint gott folk!

Het man är hos frissan :P

Stine nyfrissad!

Jag nyfrissad, syns kanske inte så bra. De fick ju knappt klippa det för mig, men betydligt fräschare är det:)

Skoluppdatering, dra på trissor!

OJOJOJ en mitt i veckan uppdatering!Händer så sällan så! Här är Emma idag vid lilldatorn. Klev precis upp sängen och är verkligen AS trött idag, ursäkta ordvalet. Men så kan det vara, så sov lite länge idag eftersom att vi har kvällskurserna ikväll.

Både i måndags och igår var vi i skolan hela dagarna, gårdagen avslutades med både seminarium (för min del) och lektion med världens bitch till lärare (ursäkta ordvalet igen), men hon är verkligen en bitch så kan inte finna ett mer passande ord. Vi fick dessutom ut den sista HRM tentan igår och scheisse får jag säga. Jag och Lina kommer nog aldrig hem igen! Men helt seriöst, alla andra kurser är hanterbara och avslutas 14 dec, men hon som föddes på snedden ger oss den största uppgiften av alla och tröstar oss med (hånar oss) att vi har ända till 9 jan på oss. Yeah right, som att man vill sitta med uppgiften över JUL och över NYÅR och när vi kommer HEEM. Ok, ska nog försöka avklara detta på ett smidigt sett men det är lite trist när jag och Lina sett fram emot att göra ALLT i London våra två sista lediga veckor, och nu får vi vara mycket glada om vi ens har råd att ta ledigt en vecka.

Orkar inte ens skriva mer om kärringen för hon är utan tvekan den mest empatilösa människa och lärare jag träffat på under alla mina skolår, så nu vet vi ifall vi klagar mycket framöver här ;)

Vi har iallafall fått tillbaka två tentor i Cultural Differences och Work Psyhology och båda klarade båda :D Woho för oss!!! Idag får vi även tillbaka tentan i The Role of the Manager så några moment är avklarade. Nu är det bara 4 tentor kvar varav 3 ska vara klara inom 3 veckor, men varför stressa ? ;) ...

Hmm, imorgon kommer mamma, syrran och bror och då flyttar jag in med dem på hotell i stan, mucho grande!
Det var la det för nu, hoppas ni alla har en trevlig onsdag! Och här hade det vart passande med ett Mia och Klara klipp för att höja stämningen lite, men får inte in filmen på sidan och då kändes det lilla roliga plötsligt mer krångligt. Ha de göttans hej! :)

Love is in the air

Hade verkligen en supermyysig helg med min Daniel här. I torsdags kväll åkte jag ut till Heathrows flygplats för att möta upp honom, var precis lika cheesy som i en film när vi sågs på flygplatsen.. eftersom han landade så sent som efter 21 åkte vi bara tillbaka till Wembley och var framme framåt 23 tiden...

Fredagen spenderade vi i klassiska Soho, Oxford street, fikade på Costa, middag på Nandos, tyvärr lite repris på föregående helger men sällskapet var dock oslagbart. På kvällen gick vi till Dominion Theathre och kollade in We will Rock you som var helt fantastisk och superrolig! Helt klart ett bra val!!

I lördags åkte vi till Notting Hill med Frida och Lina som Lina tidigare nämnt, efter blev det Hyde park. Vi skiljdes senare åt, jag och Daniel tog tunnelbanan åt fel håll, hamnade i Notting Hill igen, fick ta bussen tillbaka till Trafalgar square där Big Ben fick sig ett besök och efter det blev det middag. Jag och Daniel var pigga och bestämde oss för en sen bio, nämligen den nya Twilight filmen Breaking Dawn. Vår första bio. Mys mys mys.

I söndags var vi lata och gjorde ingenting speciellt mer än att åka till Vapiano med Lina och Frida för en god middag, Daniel åkte hem imorse 4.30 och genast kändes det väldigt tomt. Är glad att han kommer tillbaka om 5 veckor. Har haft två supertrevliga veckor med besökare och nu på torsdag kommer mamma, min bror Daniel och syster Åsa på besök. Då flyttar jag in en weekend på hotell med dem, turist javisst. Ska bli jättehärligt!!!

Idag var vi i skolan hela dagen, fick tillbaka våra första tentor som var godkända och inga är mer glada för det än vi! Ett moment av 8 ur världen haha. Kvällen avslutades idag med tacos här på bygget, jag och frugan. Nu ska jag chilla vidare, lång dag imorgon i skolan igen så vi höres!

Här får ni lite kärleksbilder :)

 


En helg med Frida

God morgon! Lina här..

Nu har min lilla Frida åkt, det blev en dag extra för hon skulle egentligen åkt redan igår. Vi har haft det riktigt bra, första dagen när hon kom (torsdags) gjorde vi Oxford st med shopping, middag på Fridays och avslutade med Mamma Mia musikalen. Gud va bra den var, kan verkligen rekommenderas för er som inte sett den:). Fredagen spenderade vi på Westfield shoppingmall och fick fylla på garderoben ytterligare. På kvällen tog vi oss till Sophies steakhouse ( mitt favvoställe), och blev även en liten cykeltaxi dit. Grymt god mat, dryck och ställe. Därefter tog vi taxi till klubben Jalouse, där vi stod på listan och festade till stängning. Riktigt kul kväll! Dagen efter däremot var vi inte lika fräcka och tog oss en lång sovmorgon innan vi tillslut kom iväg till Notting Hill, Portobello Road market med Emma och Daniel. Detta var Fridas favvoställe, hon blev helt förälskad i London när hon kom dit. Det är en speciell känsla där med mysiga byggnader. Vi åkte sen vidare till Hyde Park, där dem slagit upp Winter Wonderland, en stor julmarknad och tivoli, lite liknelse jul på Liseberg. Det var hur mysigt som helst och vi fick allt lite julkänslor. Därefter skildes vi åt från Daniel och Emma, det var så stort och svårt att gå ihop och vi kom ut från olika håll. Frida och jag tog oss vidare tilll Big Ben, London Eye och Trafalgar Square med en dubble decker, lite sigtseeing var hon ju tvungen att se med. Vi avslutade med Soho och middag i China Town. Det var en ny upplevelse med massa olika kinesiska rätter som kom in, vissa var mindre goda men kul att testat på. Trötta som vi var blev det hemgång och ingen utgång. Igår var vi på Wembley Market, Harrowds och sen Oxford st igen. Frida fick köra sista shoppingen och sen mötte vi Emma och Daniel för en middag på Vapiano, en asgod italiensk kedja.

Detta var vår helg, hur bra som helst och idag är det dags att återgå till vardagen igen, skolan och massa plugg.
Ha en bra måndag!

puss o kram




Skönaste låtarna just nu!


http://youtu.be/qxOnbwq6NBE


http://youtu.be/tg00YEETFzg


http://youtu.be/q9Y4yomMz0s


http://youtu.be/pTixbSafybs


Favoritlåtarna just nu! klicka på länken och låten öppnas i Youtube. Vet tyvärr inte hur man gör för att de ska öppnas direkt här på bloggen...


England-Sverige

Tjosan! Lina här..

Igår som säkert alla vet så spelade England mot Sverige här på Webmpley arena och inga mindre än Emma, jag, Åsa, Emilia, Jennie och Malin var där. Vi träffades uppe hos oss först på en öl och sen promenerade vi dit, för en gång skull slapp vi ta oss nångånstans. Det är inte ofta det händer saker just här i Wembley annars. Nästan 49 000 biljetter sålda så det var mycket folk. Visserligen rymmer arenan 90 000 men för oss var det ändå mycket. Härlig stämning med massa glada svenskar så kändes som på hemmaplan. Grymt fin arena med, så vi är glada att vi fick chansen att se den innan vi åker hem, känns som ett måste.
Tyvärr förlorade ju Sverige vilket inte var så otippat, men kul var det att få uppleva det live även om matchen i sig var lite seg. Vi hade ju hoppas på ett svenskt mål så vi kunde få hoppat lite extra :).
Idag har vi äntligen fått inlämnat en tuff tenta i HRM, känns riktigt nice att den är klar och får nu bara hoppas på att den blir godkänd med. Annars har det för en gång skull vart en lugn och skön dag, har fått städat, handlat, vart på en lektion  och kvällspromenad. Imorgon kommer min Frida på besök vilket ska bli så kuuuuuul och Emma får hit sin Daniel så vi är bägge taggade för en grym helg. Efter att haft så mycket i skolan med så ska det bli skönt med några dagars ledighet. Nu tar jag helg, ha det fint gott folk!
Kramisar



Fin bild från helgen

Gillar verkligen denna bild som Caroline tagit på mig och Frida utanför Buckingham Palace! :)


Last Weekend

Hejsan hallojsan! Emma här! Är lite trött i huvudet så ska göra någon form av en enkel uppdatering här och låta bilderna tala för sig själva!

I lördags var jag, Caroline och Frida på Oxfort street så att de fick testa på lite London shopping! På eftermiddagen gjorde vi wraps hemma med Stine innan vi svidade om och åkte till Paddington på förfest hos ett par svenska tjejer som också pluggar i Halmstad. Denna helgen har även Åsa och gänget också haft besök från vår klass därhemma så det kändes som värsta reunion i helgen haha. Kul förfest var vi på! Ca 30 pers i en liten lägenhet, och jäklar vilket drag det var! På kvällen splittrades vi, Frida och Caroline åkte hem medans jag, Lina, Jennie, Sofie och Mike kom in på Penthouse som ligger i Leicster Square, riktigt coolt ställe med 3 våningar med dansgolv och man hade utsikt ända till London Eye.

I söndags stod vi upp med tuppen och promerade i Soho, Covent Garden, åkte till Tower bridge, fikade på Costa och åt middag på Bella Italia, sen avslutades kvällen med lite shopping på Oxford street igen. Jag känner mig megaduktig som inte shoppat allt i helgen, förutom en liten kjol!

Så allt som allt var det en riktig toppenhelg och jättekul att ha haft tjejerna här på besök!!

I måndags var det back to business med både skola och skriva klart HRM tentan, igår var det också skola för hela slanten och idag lämnar vi in tentorna! 


Nu är både jag och Lina superpirriga för imorgon kommer hennes kompis Frida hit, och på kvällen kommer min älskade Daniel som jag längtat efter så!!!!Ska bli helt underbart!!!



Frida och Caroline på besök!

Hello! Lina här..
Tänkte bara köra en snabb uppdatering med lite bilder från fredagen. Halmstad tjejerna Caroline och Frida anläde på fredagskvällen vid 18 hemma hos oss. Riktigt kul att ses igen! Vi drog ut och käkade på Nandos (nya favvoriten) och sen blev det en pub på James st. Vi fick även visat dem Oxford st, som dessutom blivit juldekorerat och sen tog vi oss till Westministier och såg Big Ben och London Eye by night. Det är så vackert! Vi hann även med en tur med en double-decker till Piccadilly innan det var dags att ta sista tunnelbanan hem. En helt perfekt kväll!














Dålig uppdatering

Nu är uppdateringen sådär dålig igen men vet ni varför! Det är för att vi pluggar VARJE dag, så har inget roligare att berätta. Men imorgon kommer Frida och Caroline hit! Det ska bli megakul! Frida,Caroline och jag läste folkhälsovetenskap 1 år ihop 2008 innan jag och Carro hoppade av för att börja läsa arbetsvetenskap och träffade Lina osv... Så imorgon kommer de hit för att hänga hela helgen! Ska bli jättekul! Så fram tills imorgon plågar ja sönder mig med min tenta i HRM.
Så ni vet ni! Puss Emma

Frida Caroline och jag en utgång i Uddevalla


HAHAHAHA

Indian cousine

Hej, Emma här.

Vet inte om det framgick så tydligt i Linas inlägg att jag inte var med dem ute i fredags. Har haft problem med min fot så fick hoppa den kvällen, nu känns det dock som att den är på bättringsvägen vilket är skönt! Har hoppat runt och känt mig som en pensionär hela veckan, foten måste fått en chock efter den intensiva löprundan förra veckan.
Hursomhelst, gårdagen spenderade jag hemma med plugg, fick skrivit ca 900/2500 or på HRM tentan, så en bit på vägen iallafall.

Jag och Lina köpte indisk mat igår som var sådär, jag har inte ätit det förr men enligt Lina var det sådär så vi kommer nog inte handla från det stället igen, som tur är har vi en annan indisk restaurang som tydligen var bättre! På hemvägen fick vi se när folk strömmade ut från Wembley Stadium efter en rugbymatch. Det var lite mäktigt att se faktiskt!

Igårkväll såg jag och Stine på film, först The accidental Husband och Midnight in Paris efter det. Någon gång i mitt liv måste jag börja lära mig franska! Underbart språk.

Nu har jag suttit och pluggat ett tag här på förmiddagen idag, HRM har jag lagt åt sidan då vi har in class test på tisdag i psykologi. Lika bra att försöka fokusera på det, och alla seminarier dessutom... så multitaskar en del här kan man säga. Hoppas alla har en trevlig söndag!!! Puss och hej!


What a night!

God kväll! Lina här.

Idag har jag inte gjort många knop. Emma och jag fick gjort våran veckoshopping i alla fall på ASDA och så köpe vi Indisk take away mat som var ganska god. Men i övrigt har har ja mest vilat och fått pluggat lite. Gårdagen blev lite hårdare än väntat men ack så kul. Emma, jag, Åsa, Emila och Jennie åkte igårkväll till Baker st och åt på Nandos, en kedja här i England som har kyckling i olika varianter. Jättemysigt och bra ställe. Maten var super god och billig med så dit lär vi gå igen. Efter det så tog vi oss vidare till en pub, och då hade vi mött upp två tjejer till som Åsa känner och minglade lite där. Den låg på en trevlig bargata som jag tidigare inte varit på, som låg mellan Oxford st och Baker st. Planen från början var att bara ta något glas och åka med sista tunnelbanan hem men den planen sprack ganska fort. Jag kontaktade en promoter som jag träffat ute för några veckor sedan som gett sitt visitkort, och han signade upp oss på gästlistan på Whiskey Mist, så vi brudar plus ytterligare några som vi också mötte upp drog dit. Lina +9 var vi och kom in gratis och blev ledda till ett bord med helrör, lyxkigt värre. Ett riktigt bra ställe och vi hade en grymt bra kväll, dansade och minglade till stängning. Dem spontana kvällarna är ofta dem roligaste:) Jag var hemma kl 4 så blev lite senare än tänkt men det var det lätt värt.
Kram på er!





IKEA

Tjosan! Linisen här.

Idag har jag suttit på skolbibblan med Emilia och Åsa och börjat på nästa uppsats i HRM, efter att lämnat in två st denna vecka. Det är ingen lugn stund här inte, och tenta på tisdag som också pluggas till. Efter att suttit där fram till fyra tog jag mig hem snabbt för att sen åka till IKEA med Emma.
Emma hade kollat upp vilken buss, så det kändes ju perfa. Vi tog rätt buss också men glömde visst hoppa av på rätt hållplats. Vi stod och tvekade, - hmm undra om det är här, nej tror vi ska av nästa och så frågade jag en på bussen som precis hann säga att - ja här ligger Ikea men så stängdes dörrarna och vi fick åka en bra bit till. Vi såg visserligen Ikea från den hållplatsen vi gick av på med, men det var en liten bit att gå. Men som att det var nog där, nej då vi skulle ju finna ingången också- hmmm här har vi en hiss, den måste ta oss till entrén, testa vån 1, nope fel, testa vån 2, fel igen och slutligen tredje plan, fel igen..Konstigt när vi tagit oss in i garaget och åkte hissen där. Jaja, så är det när man släpper ut två blondiner på vift, men ett gott skratt fick vi oss allt kan ja lova. Tur vi är smarta när det väl behövs:)

Väl framme tog vi oss direkt till maten och åt köttbullar med mos och cockosboll till efterrätt, gud så gott. Sen blev det en liten snurrig runda där inne, vi var lost ett par ggr men vi kom hem tillslut med sylt, knäckebröd, filt, äggdelare, knivar och hängare som tyvärr inte passade på våra dörrar, typiskt!

Vi avslutar denna dag med en film.
Kram på er!





En bild säger mer än 1000 ord

/Emma


Sverige- England

Jajamään! Ni läste rätt, Sverige och England spelar en träningsmatch på Wembley stadium den 15 nov och inga mindre än VI har biljetter till matchen! Ska bli jätteroligt att se en riktig match, lär väl bli första och sista gången haha. Emma här förresten!

Idag har vi lämnat in två arbeten i två kurser och börjat kolla upp material för ett tredje som är dags att starta upp, i eftermiddags stack jag ut och sprang och det var helt fantastiskt. Underbart väder och benen var fulla med spring så det blev en härlig runda!

Idag stod jag för middagen och gjorde hemmagjord gulashsoppa med aioli till frugan! Den satt finfint!
Nu har vi precis sett klart på Ice Age 2 tillsammans med tyskorna, en vän till dem och Stine. Skön tisdag med andra ord. Nu ska jag skypa med min kärlek! Hare gött!!


RSS 2.0